Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در آموزش‌هایی که از کودکی گرفته ایم رقابت را بیشتر از هر چیز دیگر آموخته ایم؛ همه به سرعت می‌رویم که عقب نمانیم؛ آیا هیچ وقت به کودکانمان گفته ایم درخت‌های کوچه را بشمارند؟ بوته‌های گل را ببینند و عطرشان را حس کنند و شاگرد اول کلاسشان را دوست داشته باشند؟ زندگی که در حال دویدن ساخته می‌شود هرگز دیده نخواهد شد؛ بنابراین باید علاوه بر آموزش؛ فرزندانمان را بپروریم، نسبت به محیط زیستشان آگاه کنیم؛ با طبیعت مهربان باشیم و مهربانی با طبیعت را مدام به آنان یادآوری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌ها سخنان زیبای مادریست که خود روانشناس است و چقدر دلم می‌خواست نامش در این فرآورده خبری ثبت شود. او امروز علاوه بر اهمیت آموزش‌های زیست محیطی و قدردانی از مدرسه فرزندش برای برپایی و فراهم آوری پروسه کارگاه‌های آموزشی و پرنده نگری سخنان تازه‌ای گفت؛ علاوه بر تاکید بر کلام زیبای پیشین از تنظیم برنامه آفرود پس از پرنده نگری در پارک ملی بوجاق سخن گفت که در هویت خبرنگار، چالش ذهنی برایم خلق می‌کرد.

موسم پائیز که می‌شود گیلانیان شکوه پرواز بیش از ۲۵۰هزار پرنده مهاجر را کم کم بر فراز آسمان نظاره گر می‌شوند؛ پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در سطح حدود ۳۰ هزار هکتار از تالاب بین المللی انزلی، امیر کلایه لاهیجان، استیل آستارا، پارک ملی بوجاق کیاشهر و دیگر آبگیر‌های گیلان زمستان گذرانی می‌کنند؛ اما آفرود (Off-Road) یا رانندگی خارج از جاده که به آن بیراهه نوردی نیز می‌گویند یک ورزش هیجان انگیز که در سال‌های اخیر رواج بسیار یافته است و بدون طبیعت ممکن نیست و این طبیعت است که آفرود سواری را ممکن می‌کند، اما این تعریف با حفاظت از طبیعت در تضاد است.

شکار‌های غیر مجاز سنتی پرندگان مهاجر کم بود که امروز پدیده‌های مدرنی، چون آفرود سواری در پارک ملی بوجاق نیز می‌باید ذهن طبیعت دوستان و محیط بانان را درگیر کند.

در این میانه دل خوش شدیم به کنش زیبای الیاس – مرد روستایی – که همین چندی پیش بدون آموزش و از سر انسان دوستی یک بُهله قوی مهاجر آسیب دیده را در روستای کِویشا خمام استان گیلان نجات داد و نشان داد به رغم افول و نامهربانی فرزندان بشر در حفاظت از محیط زیست، هنوز می‌توان به قلب‌های مهربان و نجات بخش، دل خوش ساخت و بجای سخنان زیبا، سراسر کردار شد.

آفرود در پارک ملی بوجاق ممنوع شد

موضوع را پی جو شدیم و فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان هشدار داد: با حکم قضایی؛ آفرود، موتور سواری و ورود هر گونه خودرو در پارک ملی بوجاق ممنوع شده است.

ساسان اکبر پور افزود: پارک ملی دارای تعریف و محل ورود پرندگان مهاجر است؛ اما عده‌ای بدون در نظر گرفتن این تعریف، درصدد تبدیل پارک ملی به پیست آفرود و موتورسواری بودند که با پیگیری قضایی، اینک از ورود هر گونه وسیله نقلیه در این پارک جلوگیری می‌شود.

او با بیان اینکه ما قانون را اجرا می‌کنیم تا پرندگان در امان باشند، ادامه داد: مردم بصورت عادی و بدون استفاده از خودرو می‌توانند از جاذبه طبیعی و گردشگری پارک ملی بوجاق بهره‌مند شوند، اما اجازه ورود خودرو داده نمی‌شود.

اکبری پور با بیان اینکه امسال مجوز شکار صادر نشده است، بیان کرد: محیط زیست استان درحال حاضر با ۱۷۰ نفر محیط بان محافظت می‌شود که با توجه به حساسیت، تنوع بی نظیر و مناطق گسترده تحت مدیریت اگر حمایت همه مردم و همکاری دستگاه قضایی و نیروی خدوم و زحمتکش انتظامی همراه نباشد بی شک محیط بانان استان در این راه مقدس با مشکلات فراوانی مواجه خواهند شد که ۱۴۱ شهید و ۳۰۰ جانباز در کشور گواه آن است.

او با نشان دادن تصاویری از زخمی شدن محیط بان حین انجام عملیات به تلاش بی امان محیط بانان اداره پارک ملی بوجاق در معدوم سازی تله‌های زنده‌گیری پرندگان پر ارزش شکاری در این فصل اشاره کرد و از کشف و معدوم سازی بیش از صد‌ها مورد از تله‌های صید و زنده گیری پرندگان پر ارزش درپارک ملی بوجاق کیاشهر خبر داد.

اکبری پور گفت: اکوسیستم کم نظیر پارک ملی بوجاق شرایط زیستی مناسبی را برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر فراهم کرده، ولی همه ساله در این ایام با افزایش شکارچیان غیر مجاز که اقدام به تله گذاری به روش‌های مختلف برای زنده گیری و صید این گونه پرندگان بویژه پرندگان شکاری از تیره شاهینیان نظیر بالابان و بحری (نوعی از شاهین) می‌کنند، روبرو هستیم.

پارک ملی خشکی - دریایی بوجاق یکی از مهمترین مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و تنها پارک ملی خشکی - دریایی کشور در نزدیکی کیاشهر واقع در شرق گیلان با توجه به ثبت آن در کنواسیون رامسر از اهمیت اکولوژیکی بسیار بالایی به لحاظ تنوع گونه‌ای برخوردار است.

حضور هر ساله تعداد کثیری از پرندگان مهاجر در فصل مهاجرت، پارک ملی بوجاق را بعنوان یکی از اکوسیستم‌های منحصر به فرد و مهم در سطح ملی و همچنین بین المللی مطرح نموده و آن را دارای بالاترین درجه حفاظتی کرده است.

گیلان بدلیل اقلیمش برخوردار از تالاب هایی، چون تالاب انزلی، امیرکلایه، بوجاق، استیل آستارا است که هرساله میزبان حدود ۳۰۰ هزار پرنده مهاجر عبوری، زمستانی و تابستانی می‌شوند.

پس از اینکه خیالمان از بابت آفرودسواران راحت شد و شادمان از تلاش نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست گیلان در این راستا، وضعیت پرندگان مهاجر گیلان را به مناسبت دوم فوریه روز جهانی تالاب‌ها از مسئول دبیرخانه تالاب‌های گیلان نیز جویا شدیم.

پرندگان مهاجر موجب پایداری تالاب‌ها

مسئول دبیرخانه تالاب‌های گیلان پرندگان مهاجر را یکی از عوامل زنده مانی و بقای بوم سازگان‌های تالابی عنوان کرد و گفت: شکار غیر مجاز از جمله دلایل کاهش جمعیت و ذخیره ژنتیکی و تسریع انقراض نسل گونه‌های مختلف پرندگان است.

عباس عاشوری  گفت: به دلیل اهمیت حفاظت از زیستگاه‌های پرندگان مهاجر، سازمان‌های جهانی فرصت‌هایی را با عناوینی، چون روز جهانی تالاب ها، روز جهانی پرندگان مهاجر و مانند آن در قامت جهانی نامگذاری کرده اند تا در راستای حفاظت از این گونه‌ها و زیستگاه‌های حساس و شکننده شان ایجاد حساسیت نمایند.

او اظهار داشت: حفظ نسل پرندگان مهاجر نسبت به پرنده‌های بومی با چالش بیشتری روبرو است و تعداد گونه‌های بیشتری از پرندگان مهاجر در فهرست گونه‌های در خطر انقراض قرار دارند و از سویی به فهرست پرندگان ایران هم که نگاه می‌کنیم اغلب شان بومی نیستند؛ به طور کلی تخریب زیستگاه، شکار‌های غیرمجاز و گونه‌های مهاجم نسل حیات وحش را تهدید می‌کند.

سئول دبیرخانه تالاب‌های گیلان ادامه داد: بین ۸۰ تا ۹۰ درصد پرندگان مهاجر آبزی زمستان گذران در مهمترین تالاب‌های استان، چون تالاب‌های بین المللی انزلی، بوجاق و امیرکلایه هر ساله سرشماری می‌شوند.

عاشوری در ادامه افزود: گروه دیگر از پرندگان مهاجر، عبوری‌ها هستند که تنها مدت زمان کوتاهی را برای تجدید قوا در تالاب‌های استان سپری می‌کنند و مهاجرین جوجه آور که بهار و تابستان برای زادآوری به استان و ایران می‌آیند و پائیز و زمستان استان را به سوی عرض‌های جنوبی‌تر ترک می‌کنند.

او نقش پرندگان مهاجر را در ماندگاری و حفظ حیات اکوسیستم و شبکه‌ها و زنجیره‌های غذایی تالاب‌ها مهم توصیف کرد و افزود: فقدان جمعیت و غنای گونه‌ای پرندگان مهاجر موجب اختلال در اکوسیستم تالابی می‌شود چرا که نبودشان فوران یک سری از گونه‌های گیاهی و جانوری را در پی دارد و نبودشان می‌تواند یک اکوسیستم را به سمت نابودی سوق دهد.

در ایران ۵۵۶ گونه پرنده شناسایی شده است که از این تعداد بیش از ۳۵۰ گونه در استان گیلان زیست می‌کنند؛ اغلب پرندگان استان مهاجر هستند که به صورت مهاجر زمستانه، جوجه آور و عبوری وارد زیستگاه هایشان در استان می‌شوند.

پرندگان مهاجر شکوه تالاب‌های گیلان هستند و شعار جهانی امسال نیز "پرندگان دنیای ما را به هم پیوند می‌دهند" انتخاب شده است؛ شعاری که بیش از همه ارتباط بوم شناختی همه جهان را نشان می‌دهد و یادآوری می‌کند که بوم سازگان‌های دنیا یک ساختار در هم تنیده و مرتبط هستند و نمی‌توان این پیوستگی‌ها را نادیده گرفت. پرندگانی که در قاره‌ای جوجه آوری و پس از طی هزاران کیلومتر در قاره‌ای دیگر زمستان گذرانی می‌کنند؛ همان‌هایی که به صورت مهاجر زمستانه، عبوری و تابستانه در ایران و استان ما نیز دیده می‌شوند و گیلان یکی از مهمترین مناطق زیست و حمایت برای بخشی از جمعیت این قبیل پرندگان است.

جمعیتی از دنیای پرندگان که نیازمند حمایت و حفاظت بیشتر هستند و هیچ کشوری به تنهایی قادر به حفاظت کامل از آن‌ها نیست، زیرا آن‌ها هر بخشی از چرخه زندگی خود را در کشوری و حتی قاره‌ای می‌گذرانند؛ بنابراین جهان برای حفاظت از پرندگان مهاجر نیازمند اطلاع رسانی عمومی است و در این راستا رویداد‌های جهانی، چون روز جهانی تالاب‌ها و نیز روز جهانی پرندگان مهاجر می‌تواند سبب مشارکت عمومی بیشتر در حفاظت پرندگان مهاجر شود.

منبع ایرنا

انتهای پیام/پ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حیات وحش محیط زیست پارک ملی بوجاق پرندگان مهاجر تالاب های گیلان روز جهانی محیط زیست تالاب ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۳۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است.

امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است.

به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید؛

آشنایی با توصیه‌هایی درباره تسکین ناراحتی آبله‌مرغان علائم آبله میمونی چه تفاوتی با آبله مرغان دارد؟ چطور می‌توان درد و خارش ناشی از بیماری را کاهش داد؟ راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

کد خبر 849396 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • پرندگان مهاجر در آب‌گیرهای گرمه فرود آمدند
  • فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است